Test intolerancije na hranu

Test intolerancije na hranu i test na alergene biorezonantnim uređajem SI obuhvaća testiranje na ukupno 540 namirnica iz svakodnevne prehrane, gluten, laktozu, začine, aditive, toksine i teške metale. Što je intolerancija na hranu? Intolerancija na hranu je škodljiva, često zakašnjela reakcija na hranu, piće, prehrambeni aditiv ili sastojak u hrani koji proizvodi simptome u jednom ili više organa i sustava, ali nije alergija na hranu.

Najčešći oblici intolerancije

Najčešći oblici intolerancije na hranu nastaju uslijed nedostatka nekih probavnih enzima, a uključuju intoleranciju laktoze, fruktoze, alkohola i glutena.
Na temelju dobivenih rezultata određene namirnice izbacuju se iz prehrane na određeno vrijeme. Tijelo koje se oslobodilo opterećenja počinje bolje i kvalitetnije iskorištavati namirnice koje su dobre za njega. Poboljšava se cjelokupni metabolizam, probava, koža te se eliminiraju suvišno nakupljeni kilogrami bez dijete i gladi. Nakon stručne obrade, rezultati se šalju na mail koji sadrže nutricionističke upute o pravilnoj prehrani za vaš organizam, savjete o eventualnom uključivanju dodataka prehrani te ostale upute ovisno o razlogu dolaska. Preporuka je izbacivanje namirnica koje ne odgovaraju iz prehrane na 3 mjeseca.
Testiranje je bezbolno, u trajanju cca 30 –tak minuta i primjereno za odrasle, djecu i starije.

Najčešći simptomi intolerancije na hranu
  • grčevi u trbuhu, nadutost, mučnina, vjetrovi, proljev, zatvor i sindrom iritabilnog crijeva
  • kožni problemi poput osipa, suhe kože, svrbeža, urtikarije, angioedema, dermatitisa, akni, psorijaze i ekcema
  • respiratorni problemi poput suhoga kašlja, astme, nadražaja ždrijela, otoka nosne sluznice, rinitisa ili sinusitisa
  • neurološki problemi, a oni se očituju kroz glavobolju, migrene, vrtoglavicama i omaglici
  • psihološki problemi poput tjeskobe, gubitka motivacije, lošeg raspoloženja, umora ili pak hiperaktivnosti
  • simptom intolerancije na hranu može biti i pretilost