Pravila privatnosti

Uvod

Izdavač Internet stranice virtus5.com je obrt Virtus sa sjedištem u Zagrebu, Baranovićeva 8, vl. Helena Zeman Mandić, upisan pod matičnim brojem 97998672, djelatnost: 8690 (u daljnjem tekstu: "Izdavač", "mi", "nas", "naš"), ujedno Voditelj obrade podataka.

virtus5.com je Internet stranica putem koje Izdavač pruža informacije o proizvodima i uslugama koje se nalaze u ponudi Izdavača (u daljnjem tekstu: "virtus5.com".

Korisnik Internet stranice virtus5.com ili općenito usluga obrta Virtus je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način, kako neposredno, tako i posredno, koristi, ili je koristila, pristupa ili je pristupila Internet stranici virtus5.com ili je koristila usluge (u daljnjem tekstu: "Korisnik").

Internet stranica podrazumijeva sve Internet stranice i njihove dijelove koje se nalaze unutar domene virtus5.com.

Općenito

Ova Pravila privatnosti propisuju uvjete i pravila koji se odnose na praksu postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika te objašnjavaju načine prikupljanja, obrade i zaštite osobnih podataka.

U obrtu Virtus znamo koliko je privatnost i zaštita osobnih podataka bitna našim korisnicima i zato želimo biti jasni kako prikupljamo, koristimo i pohranjujemo osobne podatke.

Ova Pravila privatnosti primjenjuju se na bilo koju web stranicu pod domenom virtus5.com koja je u vlasništvu obrta Virtus ili bilo koji pristup uslugama putem interneta, neovisno o tome koriste li korisnici za pristup računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi pametni uređaj.

Korištenjem ovih Internet stranica, Korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje Internet stranice virtus5.com i ostalih usluga putem interneta u skladu s istima.

Pravo korištenja ovih Internet stranica i usluga osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje.

Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do tehničkih problema pri radu Internet mreže čime može doći do prekida usluga ili drugih događaja koji su izvan kontrole Izdavača, a iz kojeg razloga isti nije odgovoran ni za kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane Izdavača.

Promjena Pravila privatnosti

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje Internet stranica. Isto tako, Izdavač može prestati slati informacije ili dio informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Pravila privatnosti. Ako dođe do promjene Pravila privatnosti, a Korisnik nastavi koristiti naše usluge ili Internet stranice virtus5.com, smatra se da prihvaća Pravila privatnosti u izmijenjenom obliku. Svaka eventualna izmjena ili brisanje Pravila privatnosti važeća je prema trećima odmah po objavi na Internet stranicama virtus5.com. Svako korištenje predmetnih Internet stranica, osim upoznavanja s izmjenama Pravila privatnosti, od strane Korisnika nakon takve promjene smatrat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Potičemo da svaki Korisnik pažljivo pročita Pravila privatnosti, kao i sva dodatna pravila, da bi saznao kako se postupa u vezi njegovih osobnih podataka svaki puta kada koristi naše usluge ili web stranicu virtus5.com.

Bitno je da Korisnik prati sva ažuriranja ovih Pravila privatnosti i drugih pravila korištenja web stranice i usluga. Iako nismo dužni, o pojedinim promjenama ovih Pravila privatnosti možemo obavijestiti Korisnike javnom objavom ili slanjem elektroničke pošte. Najnovija verzija ovih Pravila privatnosti uvijek će biti dostupna ovdje, a Korisnik može provjeriti datum promjene kako bi znao kada je bilo zadnje ažuriranje.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne podatke Korisnika prikupljamo kada nam ih Korisnik pošalje ili dopusti njihovo korištenje. Primjerice, putem obrasca na web stranici virtus5.com, putem elektroničke pošte, telefonskim putem, poštom ili pisanim putem ili preko društvenih mreža putem kojih nas Korisnik može kontaktirati. U iznimnim slučajevima i kada Zakon to dopušta, podatke Korisnika možemo dobiti i iz drugih izvora.

Koje podatke prikupljamo?

Kako bismo odgovorili na specifične upite Korisnika, personalizirali sadržaj Korisniku, prilagodili oglasne poruke u skladu s interesima ili ponašanjem Korisnika te općenito poboljšali korisničko iskustvo prikupljamo sljedeće podatke:

 1. Podaci koje nam Korisnik izravno daje, a prikupljamo ih kroz obrasce na web stranici virtus5.com, putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili telefonskim putem.
  • Ime i prezime
  • E-mail adresa
  • Broj telefona
  • Poruka ili upit Korisnika (može uključivati podatke o prošlom ili trenutnom zdravstvenom stanju, rendgenske ili druge snimke te podatke o izvršenim tretmanima)
 2. Podaci o tome kako Korisnik koristi web stranicu virtus5.com, koji uključuju podatke o uređajima i sustavima kojima Korisnik pristupa web stranici, poput vrste uređaja, vrste operativnog sustava, internetskog preglednika, IP adrese i drugi podaci vezani uz sustave kojima Korisnik pristupa web stranici.
 3. Statistički podaci zapisa koji putem kolačića prate ponašanje Korisnika na web stranici, a uključuju podatke o vremenu provedenom na web stranici, podatke dijagnostike i analitike, podatke o tijeku i koracima Korisnika na web stranici. Također, uključuju informacije i podatke o aktivnosti i interakciji Korisnika s web stranicom, koje koristimo za bolje razumijevanje potreba Korisnika ili mogućih problema, a u cilju poboljšanja iskustva Korisnika na web stranici. Više o tome kako koristimo podatke pohranjene u kolačićima pročitajte u Izjavi o kolačičima.
 4. Podaci o korištenju elektroničke pošte koji podrazumijevaju vrijeme otvaranja odgovora poslanog elektroničkom poštom, broj otvaranja i broj klikova na odgovor poslan elektroničkom poštom.
 5. Podaci dobiveni od treće strane, koji podrazumijevaju podatke od Korisnika i iz drugih javno dostupnih izvora koje dopušta Zakon, primjerice od društvenih mreža te ih možemo kombinirati s drugim podacima koje dobijemo od Korisnika.
 6. Drugi podaci, koje možemo prikupljati o Korisniku, o njegovom korištenju web stranice virtus5.com ili njegovom korištenju naših usluga, a čiju vrstu i način prikupljanja ćemo objasniti na mjestu gdje se prikupljaju te ih obrađivati uz privolu Korisnika. Korisnik može uskratiti pružanje određenih osobnih podataka, no to može imati utjecaj na mogućnosti korištenja određenih usluga. Pojedine podatke Korisnik je dužan ustupiti, a obrt Izdavač kao voditelj obrade dužan obrađivati prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Kako koristimo podatke?

Osobni podaci prikupljeni od Korisnika mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

 1. U vezi s korištenjem naših usluga, odnosno mogućnosti odgovaranja na specifične upite Korisnika.
 2. Radi kontaktiranja u vezi s terapijskim postupcima, što može uključivati i obradu podataka radi izrade plana terapija ili ponude.
 3. Zbog poboljšanja općenitog korisničkog iskustva na web stranici, razumijevanju želja i potreba Korisnika i poboljšanja naših usluga.
 4. Pružanja relevantnijeg oglašavanja, odnosno isporučivanja oglasa koji su u skladu s interesima Korisnika ili se temelje na ponašanju i aktivnosti Korisnika na web stranici.
 5. Za slanje promotivnih obavijesti putem elektroničke pošte, poput obavijesti o posebnim ponudama, beneficijama za pacijente, akcijama, popustima te edukativnih materijala.
 6. Za analitičke i statističke obrade kako bi bolje razumjeli kako Korisnici koriste naše usluge i web stranicu.
 7. Za istraživanje i analize tržišta i klijenata kako bismo bolje razumjeli tržišne potrebe i više saznali o našim klijentima i pacijentima te im mogli ponuditi najrelevantniju komunikaciju i općenito bolju uslugu.
 8. Radi dijeljenja osobnih podataka s našim Ugovornim izvršiteljima obrade podataka, poput naših IT i infrastrukturnih partnera, marketinških partnera, knjigovodstvenog servisa ili partnera za organizaciju smještaja.
 9. Radi obrade koja je nužna prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i drugih zakona koji nas to obvezuju.

U svrhu obrade osobnih podataka Korisnika koristimo aplikacije/platforme koji su naši ugovorni izvršitelji podataka i s kojima imamo Ugovor o korištenju i zaštiti osobnih podataka:

Facebook i Instagram – Aplikacije putem kojih se predstavljamo i oglašavamo našim postojećim i potencijalnim korisnicima. Ukoliko želimo doseg naših postojećih korisnika moguće je ubacivanje baze osobnih podataka postojećih korisnika (onih koji su za to dali privolu) u aplikaciju koja onda prikazuje oglase samo tim korisnicima, kao i povratno oglašavanje određenim skupinama korisnika čije su aktivnosti na web stranici prikupljenje putem Facebook pixela koji može biti ugrađen u kod web stranice virtus5.com.

Mailchimp – Platforma u koju stavljamo bazu osobnih podataka za slanje veće količine mailova – u svrhu čestitki, edukacije, obavijesti o posebnim ponudama, akcijama i slično.

Google reCAPTCHA - usluga koju nudi Google Inc. i koristi se u svrhu potvrde da su podaci unešeni na stranici virtus5.com (na primjer, obrazac za kontakt) upisani od strane ljudskog bića ili automatskog programa. Kako bi došao do tih zaključaka, reCAPTCHA analizira ponašanje posjetitelja na temelju različitih obilježja. Ova se analiza pokreće automatski čim posjetitelj uđe na web mjesto virtus5.com. Za reCAPTCHA analizu vrednuje različite podatke (npr., IP adresu, koliko dugo je posjetitelj na stranici…). Podaci prikupljeni tijekom analize prenose se Googleu. Analize ReCAPTCHA odvijaju se u cijelosti u pozadini. Web posjetitelji ne primjećuju da se takva analiza odvija. Obrada podataka temelji se na čl. 6 (1) (f) GDPR. Obrt Virtus ima legitiman interes za zaštitu svoje stranice od zloupotrebe automatskog indeksiranja i neželjenog sadržaja. Više o usluzi reCAPTCHA pročitajte ovdje. Vrijede Googleova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Kako pohranjujemo podatke?

Podatke Korisnika pohranjujemo na vlastitim serverima lociranim u Hrvatskoj i na serverima ponuđača usluga u oblaku.

Pohranjujemo i obrađujemo samo one podatke i od onih korisnika koji su dali osobnu privolu za njihovu obradu i u svrhe koje ne izlaze iz svrha navedenim u ovim Pravilima privatnosti. U slučaju iznimne pohrane i obrade podataka, koja nije obuhvaćena ovim Pravilima privatnosti, Korisnik će prethodno o tome biti obaviješten. Zaštita privatnosti osobnih podataka je trajna te poduzimamo sve mjere zaštite istih u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Za više informacija o tome gdje i koliko dugo se pohranjuju podaci Korisnika molimo Vas da nas kontaktirate na info@virtus5.com.

Kako štitimo osobne podatke Korisnika?

Osobne podatke Korisnika i njihovu zaštitu shvaćamo ozbiljno te trajno primjenjujemo odgovarajuće organizacijske, fizičke i tehničke mjere kako bi zaštitili sve osobne podatke koje prikupljamo.

U svrhu zaštite osobnih podataka poduzeli smo niz mjera:

 • Pravilnik o zaštiti i obradi podataka klijenata centra Virtus
 • Procjena rizika i sigurnosti informatičke opreme i servera na kojima se pohranjuju osobni podaci.
 • Upotreba sigurnih i pouzdanih servera za pohranu podataka.
 • Pažljiv i odgovoran izbor Izvršitelja obrade te potpisivanje ugovora o zaštiti podataka sa svim izvršiteljima obrade podataka.
 • Osposobljavanja zaposlenika o važnosti povjerljivosti, održavanja sigurnosti i privatnosti i postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika.
 • Imenovanje ovlaštene osobe (Službenika) za zaštitu i čuvanje osobnih podataka.

Osobne podatke Korisnika nećemo dostavljati, prodavati ili ustupiti trećim stranama, osim onima koji su navedeni u ovim Pravilima privatnosti te onima s kojima imamo Ugovor o zaštiti osobnih podataka. Podatke iznimno možemo dostaviti trećoj strani ako je to neophodno za zaštitu vitalnih interesa Korisnika, zakonski obvezno, potrebno u svrhu pravnih postupaka, izričito zatraženo od strane Korisnika ili neophodno za odgovor njegovom zahtjevu.

Osobne podatke za koje više ne postoji osnova ili privola za obrađivanje možemo zadržati u svrhe statistike ili čuvanja povijesti komunikacije, ali iste nećemo obrađivati niti na koji način te ćemo ih čuvati od bilo kojeg neovlaštenog pristupa ili upotrebe.

Bitno je istaknuti kako, bez obzira na mjere zaštite osobnih podataka koje poduzimamo, nijedno internetsko mjesto, elektronički prijenos, računalna mreža ili bežična veza nisu posve sigurni.

Koja su prava Korisnika u vezi s osobnim podacima?

Korisnik u svakom trenutku bez navođenja razloga može zatražiti svoja prava vezano uz osobne podatke koji se obrađuju, osim vezano za one podatke koje prikupljamo s obzirom na Zakon o zdravstvenoj zaštiti. Ta prava podrazumijevaju:

 • Pravo na uvid u osobne podatke i svrhe njihove obrade
 • Pravo na izmjenu osobnih podataka
 • Pravo na brisanje osobnih podataka
 • Pravo na ograničenu obradu osobnih podataka i pravo na izmjenu svrhe obrade
 • Pravo na slanje osobnih podataka
 • Pravo na povlačenje privola za obradu osobnih podataka

Korisnik može svoja prava vezano uz osobne podatke provesti slanjem poruke na info@virtus5.com.

Kontakt

Ako imate bilo kakvo pitanje o obradi ili zaštiti osobnih podataka kontaktirajte nas na info@virtus5.com ili na adresu Virtus, Baranovićeva 8, 10000 Zagreb.

U slučaju da smatrate da u vezi s vašim podacima ne postupamo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i GDPR uredbom te ako isto ne možete riješiti u suradnji s nama, pritužbu možete podnijeti nadležnom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Zadnja izmjena: 6.2.2023.

logo-cb40
Ova web stranica koristi kolačiće radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti.
Pravila privatnosti