Novosti...

Virtus Nova.

Kako pomoći svom organizmu da bude u najboljem izdanju za mogući kontakt s Korona virusom

 Panika je izgleda postala naša svakodnevica dolaskom korona virusa. Nismo sigurni znate li da to nikako nije od pomoći vašem organizmu, naprotiv, slabite svoj imunološki sustav. U ovom članku donosimo nekoliko prijedloga koji bi vam mogli pomoći održati imunitet najboljim mogućim, to nije garancija da se nećete moći zaraziti virusom, ali bi moglo puno pomoći ukoliko do zaraze dođe.

 

 

 

 

Dovoljno sna

Znanstvenici su dokazali u najnovijim studijama da tijelo tijekom sna proizvodi protein odgovoran za reakciju imunološkog sustava u slučaju potrebe borbe protiv moguće bolesti. To znači da nećete biti dovoljno otporni na moguće bolesti ukoliko ne spavate dobro.

Pravilna prehrana

Znate li da su autoimune bolesti kao i probavne tegobe znak neravnoteže u crijevima? U idealnom slučaju u vašim crijevima trebalo bi se nalaziti 85% dobrih (korisnih) bakterija.

Pravilna prehrana je vrlo bitna za opće zdravlje organizma. Vitamini C, B i D, kao i cink, podržavaju vaš imunološki sustav, možete povećati unos namirnica bogatim ovim vitaminima i mineralom cinkom.

Svjesni smo da nas bombardiraju sa svih strana sa zdravim i nezdravim namirnicama te se često dogodi i da odjednom postane zdravo ono što je smatrano nezdravim kao i obrnuto. To može biti vrlo zbunjujuće, pogotovo ako vodimo računa oko pravilne prehrane nas i naše obitelji. Mi smatramo da je u tom slučaju individualan pristup jedini ispravan. Morate i sami priznati, ipak smo različiti, koliko god se činili isti, a takve su i naše prehrambene potrebe.

Vrlo bitan dio za naše opće zdravlje, otpornost kao i raspoloženje.

Sigurno je sigurno- ako ikako možete, ostanite u svome domu

Iako nema mjesta za sveopću paniku, trebamo biti oprezni i obzirni prema onim skupinama koje su najugroženije kada dođu u kontakt s virusom. Vi možete svoj doprinos dati tako da što manje nepotrebno kontaktirate s drugima, izbjegavate nepotrebna putovanja u slijedećim tjednima. Bližnjima starije dobi bi svatko od nas mogao biti čuvar u nadolazećim tjednima, kao i onima sa tegobama koje mogu u kombinaciji s virusom biti uzrok teškog oboljenja.

Ne zaboravite na pranje ruku prema uputama, obavezno nakon kontakta s površinama koje dodiruje mnogo ljudi.

Ukoliko ste dovoljno snažni da budete mirni u ovim vremenima, svakako ćete pomoći i sebi i svima oko vas. Voljeti život u svim uvjetima kao i svoje bližnje je jako veliki podizač imuniteta. Zna li tko zašto nam u cijeloj Europi fali toalet papira?? Ovaj virus ne izaziva probavne tegobe ?

bijeli-mali.png

Search