Intolerancija na hranu

Što je intolerancija na hranu?

Intolerancija na hranu je škodljiva, često zakašnjela reakcija na hranu, piće, prehrambeni aditiv ili sastojak u hrani koji proizvodi simptome u jednom ili više organa i sustava, ali nije alergija na hranu.

Kod odraslih, neki oblik nepodnošenja hrane pogađa otprilike 20 posto populacije. Pritom se intolerancije javljaju kod 15 posto populacije, a alergije tek kod 2-5 posto osoba.

Najčešći simptomi intolerancije na hranu su:

  • grčevi u trbuhu, nadutost, mučnina, vjetrovi, proljev, zatvor i sindrom iritabilnog crijeva
  • kožni problemi poput osipa, suhe kože, svrbeža, urtikarije, angioedema, dermatitisa, akni, psorijaze i ekcema
  • respiratorni problemi poput suhoga kašlja, astme, nadražaja ždrijela, otoka nosne sluznice, rinitisa ili sinusitisa
  • neurološki problemi, a oni se očituju kroz glavobolju, migrene, vrtoglavicama i omaglicu
  • psihološki problemi poput tjeskobe, gubitka motivacije, lošeg raspoloženja, umora ili pak hiperaktivnosti
  • simptom intolerancije na hranu može biti i pretilost

Najčešći oblici intolerancije na hranu nastaju uslijed nedostatka nekih probavnih enzima, a uključuju intoleranciju laktoze, fruktoze, alkohola i glutena.

Biorezonantni uređaj, Sensitive Imago, koristi tehnologiju 21. stoljeća u svrhu dijagnostike i terapije. Njegov rad temelji se na zakonima fizike tj. elektromagnetskom principu kojim očitava stanje našeg organizam, pojedinih organa i organskih sustava.

Test intolerancije biorezonantnim uređajem Sensitive Imago obuhvaća  testiranje na ukupno 390 namirnica, gluten, laktozu, začine, aditive, emulgatore, konzervanse i teške metale.

Na temelju dobivenih rezultata određene namirnice izbacuju se iz prehrane na određeno vrijeme. Tijelo koje se oslobodilo opterećenja počinje bolje i kvalitetnije iskorištavati namirnice koje su dobre za njega. Poboljšava se cjelokupni metabolizam, probava, te se eliminiraju suvišno nakupljeni kilogrami bez dijete i gladi.

Preporučuje se neodgovarajuće namirnice ukloniti iz prehrane u trajanju od 3 mjeseca.

bijeli-mali.png

Search