Antistresna terapija

TRE metoda

TRE (engl. Trauma Release Exercises - Otpuštanje Stresa, Napetosti i Traume) metoda pomaže organizmu u oslobađanju stresa, napetost i trauma koje su se dogodile tijekom života, a zapisane su u tijelu.

Dr. David Barceli utemeljitelj je TRE tehnike koja bezopasno aktivira naš prirodni mehanizam za otpuštanje stresa i trauma, oslobađanja napetosti u mišićima, te smirivanja nervnog sistema. Sve naše traume, napetosti, agresije, fobije, zapisane su upravo u tijelu, a ne umu. TRE aktivira fiziologiju tijela, odnosno tijelu urođen mehanizam otpuštanja. Ovo je učinkovita metoda samopomoći kojom širimo prostor osobne slobode i uživanja u životu.

TRE dovodi tijelo u ravnotežu, oslobađa potisnutu energiju, reducira/ otklanja posljedice stresa i napetosti kojima smo svakodnevno izloženi.

Prirodni mehanizmi “otresanja“ ili vibriranja mišića oslobađaju napetost mišića, smiruju nervni sistem. Kada se ovaj mehanizam “otresanja“ ili vibriranja aktivira u sigurnom i kontroliranom okruženju, tijelo se opusti i vraća u stanje ravnoteže.

Tko može imati koristi od TRE?

Kako je mehanizam “otresanja“ ili vibriranja mišića dio našeg prirodnog ponašanje kao ljudske vrste, koristi od TRE metode imaju svi.

Drhtanje mišića povećava otpornost organizma jer izaziva duboku relaksaciju koja prirodno smanjuje nivo stresa.

Oslobađa emocije u rasponu od blage uznemirenosti do teške anksioznosti koje mogu biti uzrokovane stresom od posla, pretjerane brige, konfliktnih odnosa, fizičke napregnutosti ili traume uzrokovane nesrećama, ratovima, zlostavljanjem u obitelji ili bilo kojeg drugog oblika.

Korist od TRE metode možete imati bilo da ste roditelj / supružnik koji žele više strpljenja sa svojom obitelji, žrtva nasilja ili nesreće, vojnik koji pati od PTSP-a, sportaš, ili jednostavno osoba koja želi postati otpornija i osjećati se bolje o životu.

Nakon što usvojite tehniku izvođenja TRE-a, potpuno sigurno ju možete prakticirati samostalno.

Više informacija potražite na:
https://traumaprevention.com/

bijeli-mali.png

Search